ATELIÉR VLÁRSKÉHO UMĚNÍ - SVĚDOMÍ VLÁRY

Datum 1.7.2022 je ukončení rengenových analýz materiálového složení archeologických materiálový předmětů, které byly soustředěny v archivu v Atelieru APV, shromažďování těchto archeologických předmětů se dělo 40 let.

01.07.2022 21:42

Tito potenciální svědci minulosti Vláry jsem vyhledával ve výkopu plynovodu v délce od Štítná až po podnik MEZ  Brumov, dále pak kanalizaci v Brumově, vodovod v Brumově, ale také neuvěřitelné náhody nálezů... kukuřičné pole na soutoku Vláry a Brumovky- prudký děšť odplavil vrchní vrstvu půdy kukuřičného pole a objevila se paleta krásných kamených nástrojů lovecké kultury...tisíce.. nebo regulace řeky Vláry pod Štítnou v 80 letech a 90 letech minulého století.. krásné radiolaritové jádra.

Budování cesty v zahrádkové osadě Hluboče v 80 letech 20. stol... a věřte nebo nevěřte mojimi archeolgickými pomocníci se stali krtci na polích kolem Brumova- po zimě jsem vždy rozhraboval krtince a tak objevil jsem na Lipách původní umístění města Brumov s krásnou keltskou keramikou.

Tuto kvantitu historického materiálu jsem vystavil rengenovému určení materiálového složení.  Tento historický materiál je určen  60 protokoly materiálového složení 

Po setřídění protokolů a po vyhodnocení výsledků protokolů jsem vytvořil historii Vláry od 40000 let dozadu.

Tyto protokoly rengenu vyčlenily zvláštní černé kamenné nástroje podle mého úsudku  provděpodobně pocházejí z Východní Afriky před 800000lety dozadu.

 

 

Viz Fota a protokoly

 

 

Fotografie rengenových analýz materiálového složení archeologických materiálový předmětů.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode